Vuosi 2017 paketissa

 

Viime vuonna blogissa tapahtui vähän, mutta elämässä paljon. Alkuvuodesta arki sisälsi paljon keskimmäisen jääkiekkoa ja vapaaehtoistyötä turnauskahvilassa. Keväällä saimme nimittäin amerikkalaisia kiekkovieraita ja sitä myöten uusia ystäviä. Toukokuussa matkasimme koko perheen voimin hartaasti odotetulle matkalle Italian Toscanaan. Emme ole aiemmin olleet paria päivää kauempaa poissa Rönnistä, mutta voi miten hyvää etäisyys teki. Lopulta oli yllättävän helppoa luovuttaa talo ja eläimet tuttujen talonvahtien haltuun ja heittäytyä seikkailuun.

Toscana on kauneinta, mitä olen ehkä koskaan nähnyt ja kokenut. Huvilamme korkealla rinteellä, oliivilehtojen yläpuolella oli upea, eikä Italian maaseutu jättänyt ketään meistä kylmäksi. Kaukana kotoa oli ihanaa inspiroitua puutarhoista, rentoutua ja miettiä tulevia.

Kesällä mylläsimme pihassa, rakensimme uutta kivikkopuutarhaa ja kesäkeittiötä kierrätysmateriaaleista. Pienessä hyötypuutarhassa kasvoi yrttejä, kaaleja, kesäkurpitsaa, salaatteja, perunaa ja sipulia.

Pihan ympärille rakennettiin uutta aitaa, jonka tarkoitus on pitää koirat pihassa ja lampaat laitumella (eikä pihassa popsimassa perennoja). Kesällä suunnittelimme paljon tilan tulevaisuutta ja haaveilimme piharakennusten remonteista.

Elokuussa vauvasta tuli taapero, esikoinen aloitti lukion ja keskimmäinen lapsi siirty kasiluokalle. Anu maalasi kiivaasti päättötyöprojektiaan. Koko vuoden hauduttelemamme suunnitelmat Rönnin suhteen alkoivat äkkiä toteutua, kun syksyllä kanojen siirtyessä sisälle, päätimme rakentaa isomman kanalan Anun navetta-ateljeesta.  Meille tuli uusi parvi Alhon maatiaiskanoja  ja hautomakone. Omat tiput emon alla kasvoivat ja konehaudotuillekin saatiin keinoemo innokkaasti hautovasta Klaara-kanasta. Anulla oli vuoden 2017 aikana yksi oma näyttely ja sen lisäksi töitä neljässä näyttelyssä.

Ensimmäiset omat villat lähtivät kehräämölle ja pohdimme pitkään lammasmäärän kasvattamista. Lopulta asiat alkoivat ratketa kuin itsestään, kun kerroimme keritsijällemme Tuomakselle haaveistamme. Hänen kauttaan meille muutti lokakuun lopussa kaksi kaunista Ahvenanmaanlammasta Ebba ja Greta. Marraskuussa tuli vielä kainuunharmas Silene ja uuhille kylään affepässi Noki.

Koko syksyn Rönnin keittiössä tehtiin saippuaa ja Janin pajalla pihkasalvaa. Kun villat tulivat kehräämöltä, Anu aloitti vyyhtien pesemisen ja värjäämisen. Anu sai myös Rönnin uudet sivut valmiiksi ja joulukuun alussa aukesi uusi verkkokauppamme.

Joulukuussa myös kiersimme ahkerasti myyjäisiä, hoidimme eläimiä ja jotenkin pyöritimme arkea siinä sivussa. Joulu oli tervetullut lepohetki kaikille.

Tänä vuonna alkavat uudet tuulet puhaltaa toden teolla. Anu valmistuu tammikussa kuvataiteilijaksi ja keskittyy taiteen lisäksi Rönnin blogiin ja eläinten hoitoon. Janin pajalla valmistuu pihkasalvan ja saippuan lisäksi uusia tuotteita. Kevättä kohti Rönni valmistautuu tulevaan kesään, ja sen myötä pienviljelyyn, kurssitoimintaan ja pop-up-päiviin.

Olkoon vuosi 2018 hyvä, menestyksekäs ja onnellinen pienelle tilallemme ja sen kasvavalle toiminnalle.2 thoughts on “Vuosi 2017 paketissa”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *