natural arts & crafts

Sipulinkuoritäti

Kuva 14

Kuva 12 Kuva 11

Kuva 10

Menin kauppaan ostamaan ruokaa ja sipulinkuoria. Mietin siinä sipulilaarilla roplatessani, että kyllä mahtaisi mahdollista vieressä katselevaa ihmetyttää nainen, joka kerää laarista kaikki mahdolliset sipulinkuoret pussiin. Hullu sipulinkuorinainen. Juu, laitoin pussiin muutaman sipulin myös, ettei ostokseni olisi ollut niin kovin outo…

Kotona tytär purki kauppakasseja ja nostaessaan esiin pussillisen sipulinkuoria ja toisen punasipulinkuoria, ihmetteli ääneen, että MITÄ näissä äiti oikein on? Sipulinkuoria tietenkin, vastasin ja kaadoin kuoret kattilaan, vettä päälle ja kiehumaan.

Sipuolinkuorilangat ovat kauniita ja todella herkullisen värisiä sahraminkeltaisia. Punasipulilla tulee ehkä kauneimmat tummanvihreät, vaikka värjätessä langat näyttivät todella epämääräisiltä. (ja liemi on tumman punaista).

Villasukkatehdas on myös käynnistynyt. Ainoa hyvä puoli tuossa jatkuvassa sateessa on se, että voi neuloa tuntikausia hyvällä omallatunnolla.6 thoughts on “Sipulinkuoritäti”

  • Oikein kauniita sävyjä sipulinkuorilla. Minullakin punasipulikeitos odottaa lankojaan…. Ensi talven taas keräilen molempia puna että keltasipulin kuoria, meillä syödään sipulia paljon. Kaunista sukkaa tulossa, ihanaa perusraitaa.

  • Mä oon värjännyt paljon punasipulin kuorilla, enkä ole niistä mitään maksanut. Sellon Prismassa olen pyytänyt hevi-myyjää avaamaan sipulilaatikon ja sieltä sipuleiden alta saanut yllinkyllin kuoria mukaani. Ja niin upea vihreä tulee. Sipulilla pystyy melkein keitokset tekemään myös sisätiloissa, tulee vain sipulikeiton tuoksu taloon – tosin kivempaa tuo värjääminen on ulkosalla.

  • Mitä lankoja värjäät? Ovatko ihan raakavillaa vai jotenkin käsiteltyä? Aivan ihania sävyjä olet taas saanut aikaan … ;o)

    • Aluksi värjäsin 7 Veljestä, joka ei muuten ole suosikkilankani, mutta värjättynä aj värjäyksessä erittäin toimiva. Värjäsin pieniä koe-eriä eri kasveilla villasukkalangoiksi. Nyt värjään Pirtin kehräämön karstalankaa kolmessa eri vaaleanharmaan sävyssä (100% villa) villapaitalangoiksi.
      7 Veljestä nappa värjt tosi hyvin ja on muuten aloittelijalle hyvä harjoituslanka, koska se ei huopuunnu, vaikka väriliemi pääsisi liian kuumaksi.

  • Hurjan kivan värisiä lankoja! Tämä on varmaan sitten seuraava vaihe ku lankojen värjäily Koto livingin innoittamana on jo koettu. Mistä noita tarvittavia ‘lisäainesosia’ voi hankkia?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *