Tervaa ilman höyheniä

Kuva 11 Kuva 9

Kuva 12 Kuva 8 Kuva 10Tervasin pihaton aidan saman väriseksi kuin ylisten sillan kaiteet. Sekoitin 1 pullon tervaa, 1/2 pulloa havupuutärpättiä ja pikkupullon mustaa väripigmenttiseosta. Hieno, melkein musta väri ja taivaallinen tervantuoksu, joka muuttuu auringon paahteessa pehmeäksi ja savuiseksi. Samaa seosta vetelin kanatarhan puuosiin. Tänään pitää saada viimeiset verkot paikoilleen, jotta kanat pääsevät vihdoin ulkoilemaan.

Tallin ylisiltä löytyi vanha koroke tai taso tai joku tuommoinen, juuri pihapöydäksi sopiva. Nostin häkkyrän pukkijalkojen päälle ja keräsin eriparituolit ympärille. Pensaiden katveessa on hyvä paikka aamukahville, välijätskille ja kesäruualle.

P.S. tervan tahrimat kädet ja koivet saa puhdistettua oliiviöljyllä. Vaatteita ei…

 2 thoughts on “Tervaa ilman höyheniä”

  • Moikka, kuiva terva lähtee vaatteista ruokaöljyllä. Ohje löytyy siihen ja moneen muuhunkin tahraa marttojen kotisivuilta. Kannattaa tsekkaa, usein on mut pelastanut. Mukavaa kesää.

  • Mahtava pöytä. Tervattu aita näyttää myös hyvältä ja pidän myös tervan tuoksusta, siitä tulee lapsuus mieleen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *