Info

Rönnin tila Paippisissa

Rönnin pientilan juuret ulottuvat sotavuosien jälkeiseen aikaan, jolloin talon alkuperäinen isäntä ja emäntä asettuivat Paippisten kylään Sipooseen ja aloittivat talon rakentamisen vuonna 1946. Taloa ja rakennettiin melkein seitsemän vuotta hartiapankilla, minä aikana pariskunta asui naapuritilalla. Perheeseen syntyi kolme tytärtä ja viimein päästiin muuttamaan omaan kotiin. Rönni oli alkuperäisen perheensä kotina aina vuoteen 2011 saakka, minkä jälkeen talo odotteli pari vuotta uusia asukkaita.

En koskaan unohda sitä syyskuista aamua vuonna 2013, kun ajoin ensimmäistä kertaa Rönnin pihaan ja puhkesin autossa hallitsemattomiin kyyneliin. Tiesin tulleeni kotiin. Muutimme Rönniin seuraavana keväänä sisäremontin jälkeen. Sähköt ja viemäröinnit uusittiin ammattilaisten toimesta, mutta koko pintaremontti tehtiin omin voimin. Paperitapetit ja hengittävää maalia seiniin, vanhojen lattiapintojen esiinkaivaminen ja kattojen maalaaminen olivat ensimmäiset remonttihommat sisällä. Ulkotiloihin rakennettiin eläimille asumukset ja aitaukset. Siitä olemme sitten pikkuhiljaa, taloamme kuunnellen jatkaneet. Puuhaa riittää sisällä ja ulkona.

IMG_8491

Anu Pensola

Anu on 1974 syntynyt kuvataiteilija, toimittaja, käsillätekijä, kolmen lapsen äiti ja intohimoinen vanhojen talojen rakastaja.

Rönnissä Anu neuloo taukoamatta, värjää lankoja, hoitaa eläimiä, rakentaa perinnepuutarhaa ja hoitaa hyötykasveja. Maalaamis- ja tapetoimishommat ovat Anun erikoisalaa.

Jani Pensola

Jani on 1973 syntynyt hienopuuseppä ja pihkavelho. Luontoa ja elämää rakastava innovaattori ja tee-se-itse-mies. Yhden tyttären isä ja kahden teinin puolihenkilö, eli isäpuoli.

Rönnissä Jani rakentaa ja nikkaroi, hoitaa eläimiä ja hyötyviljelmiä, ideoi ja suunnittelee ja hoitaa metsää.

Rönnin tila, Koivuniityntie 99, 04170 Paippinen  /  ronnintila@gmail.com  /  Anu: 050-521 31 31  /  Jani: 0500-934 279

 

Mitä ja miksi

Vähemmän, pienemmin, rauhallisemmin ja täydellä sydämellä.

Me Rönnissä haluamme rakentaa itsellemme ja ympärillemme kestävää kehitystä, puhdasta ja aitoa arkea, luonnon läsnäoloa ja yksinkertaisempaa, aitoihin asioihin keskittyvää elämää.

Teemme tuotteitamme omin käsin, pienessä mittakaavassa. Tuotteiden kautta haluamme tarjota sinullekin palasen puhdasta, hyvää ja aitoa.